Una masia del segle XIII plena d’història i d’encant

Masia Parcerisas té els seus inicis al segle XIII i l’esforç i el treball de diferents generacions han marcat la seva evolució fins arribar als nostres dies. La masia s’ha restaurat completament amb tots els serveis i comoditats per convertir-se en un indret idílic i ple d’encant. Actualment acull esdeveniments i celebracions i reserves de turisme rural.

Descobreix

Els espais de la Masia

Masia Parcerisas està formada per dues cases, la més antiga és l’ala nord i data del segle XIII. Té una teulada de dues aigües i disposa de tots els elements d’un mas. El pis principal està destinat a la vivenda, a les golfes hi havia el graner i als baixos l’activitat agrícola, el celler, el magatzem, el forn i la quadra per la mula.

Sota la casa hi havia el corral pel ramat d’ovelles i cabres. Tot i no haver-hi activitat, tots aquests espais s’han rehabilitat conservant molts dels elements de l’època.

Just al costat hi ha un segon edifici amb una teulada de quatre aigües i la façana principal amb una eixida de 3 voltes esplèndida encarada al sud. Antigament hi vivien els masovers.

Al pati hi ha les tines on es xafava el raïm i la premsa d’oli i de vi.

Prop de la casa hi ha la bassa on es rentava la roba i bevia el bestiar. També es disposava d’una teurelia, un forn on es coïen els maons i les teules que s’utilitzaven per construir la mateixa masia.

Aquestes masies eren autosuficients, tenien bestiar, es feien el pa i tenien horts.

foto històrica

Una mica d’història…

La part més antiga de Masia Parcerisas data del segle XIII i la construcció es va anar ampliant al llarg dels segles XVI i XVII. Els autors d’aquestes ampliacions han sigut varis propietaris.

Els Parcerisas i els Playà varen comprar la finca el 1896 i ha anat passant de generació en generació fins avui en dia en que s’ha acondicionat mantenint l’essència de la casa. En aquests moments s’hi poden celebrar esdeveniments, trobades i estades familiars en un entorn de pau i tranquil·litat

A la casa s’han trobat capitells amb els cards dels Cardona, nobles catalans que tenien moltes propietats.

Tradició vitivinícola

Al pati de la masia trobem les premses per xafar el vi i l’oli.

El testimoni en un molt bon estat de conservació de l’activitat vitivinícola que hi havia a la masia.

La terra que pertany a la casa té 175 hectàrees. Unes 40 són de cultiu de cereal, oliveres i ametllers. La resta està format per bosc d’alzines, roures i pins.

A més també hi convien tot tipus d’animals com cabirols, conills, perdius i tota mena d’ocells.

Masia Parcerisas premsa 1
Enviar missatge
1
Necessites ajuda?